Tudom alaprecept, de nekem rég ízlett ennyire valami, hiszen Halban Pácolt Emberné készítette, aki nekem a jobbik felem és csók anyu :) Recept 4 - 6 személyre: 1 kg csirkemell 20 dkg sajt 20 dkg sonka 50 dkg burgonya 3 - 4 fej vörös vagy lilahagyma 3 - 4 db sárgarépa Delikát ételízesítő fekete bors fehér bors rozmaring zsemlemorzsa liszt 2 - 3 tojás fogpiszkáló (a hús átszúrásához) A csirkemellet két szeletre vágom, majd kiklopfolom, ételízesítővel jól beszóróm, majd pihentettem. Eközben a zöldségeket megtisztítom, a hagymát nagyobb darabokra vágom, a krumplit felszeletelem, a répát kisebb szeletekre vágom, ha vékony elég félbe venni. A répát 5 - 10 percig főzőm sós vízben, a többi zöldséget befűszerezem Delikáttal. A húst befűszerezem, majd belerakok egy vékony szelet sonkát, és egy szelet sajtot, majd feltekerem, fogpiszkálóval átszúrom, hogy ne essen szét. Később ezt eltávolítom. A húst és a zöldségeket panírozom, és bő olajban (olajsütőben) kisütöm. Figyeljünk, mert a hús vastag, ezért több időre van szüksége, ezért fokozatosan, alacsonyabb hőfokon süssük. Jó étvágyat. Majonézzel tálaljuk, és sütés közben figyeljük, mert nagyon gyorsan fogy :)
Utolsó kommentek