A csirke receptje 4 személyre:

4 - 6 db csirkeszárny

4 db csirkecomb

1 szál sárgarépa

1 szál fehérrépa

10 dkg karalábé

szárzeller és petrezselyem ízlés szerint

póréhagyma ízlés szerint

4 - 6 cikk fokhagyma

fekete bors

fehér bors

őrölt kömény

majoránna

rozmaring

oregánó

babérlevél

 1 db sütőzacskó

A zöldségeket nagyobb darabokra vágjuk, és a csirkével együtt a sütőzacskóba rakjuk, hozzáadjuk a fűszereket, a fokhagymát, és a zellert és a petrezselymet, majd összezárjuk a zacskót, majd jól összerázzuk. A zacskót tepsibe rakjuk, majd a tetejét hústűvel megszurkáljuk. Forró sütőben kb. 70 - 75 percig sütjük 180 C fokon (ez az én sütőmnél volt). de figyeljük, látni fogjuk mikor jó.

Balzsamos sült cékla receptje:

3 - 4 db cékla

2 ek borecet (Rosso)

1 ek olívaolaj

1 ek méz

fekete bors

barna cukor

A céklát felkockázzuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, majd lefedjük alufóliával és 30 - 40 perc alatt készre sütjük 180 C fokon. Mikor már majdnem kész, levesszük a alufóliát, és még 5 percig pirítjuk.

 

A burgonyás - sajtos szuflé receptje:

1 nagyobb burgonya

10 dkg sajt (parmezán, trappista, cheddar)

2 db tojás

6 ek tej

8 dkg vaj, plusz a formák kikenéséhez

petrezselyem

fekete bors

szerecsendió

A burgonyát puhára főzzük, majd áttörjük, összekeverjük a sajttal, a petrezselyemmel és a tojás sárgájával, sózzuk és fűszerezzük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, egy kevés sóval,  majd ezután felolvasztjuk a vajt és a tejet és hozzáadjuk a burgonyához, és összekeverjük. A végén a szuflé formákat kikenjük egy diónyi vajjal, ezután óvatosan összekeverjük a habot és krumplipürét, és szétosztjuk a formákba. Nagyon forró sütőben 20 - 25 percig sütjük, kb. 200 - 220 C fok. Jó étvágyat :)