Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Sütőben sült túrós csusza elképzeléseim szerint

Már régóta rágta a fülem a jobbik felem, a túrós csusza miatt, na de a Gasztroangyal óta, ami azt hiszem december 20 - án volt a közmédia csatornáján, és sok - sok halat készítettek benne, de volt benne egy túrós csusza, ami igen kívánatos volt. Az enyém nem csak abban tér el, hogy sütőben készül, hanem azért, mert én petrezselyemmel készítem. És sütőben sütve is isteni, de nézzük a receptet 4 - 6 személyre:

60 dkg túró

60 dkg csúsza tészta

750 ml tejfel

15 dkg petrezselyem

40 dkg Bacon vagy húsos szalonna 

disznózsír

fekete bors

őrölt kömény

fokhagymakrém

A csuszát kifőzőm, közben a bacont nagy részét (egy részt, kb. 4 - 5 szelet bacont hagyok a végére) nagyobb darabokra vágom, és kevés zsíron kisütöm. A túrót villával összetöröm, hozzáadom a tejfelt, a felaprított petrezselymet, a fekete borssal, és őrölt köménnyel ízesítem és hozzáadok annyi fokhagymakrémet, amennyi jólesik, én fokhagymásan szeretem ezért többet tettem bele, majd sózom és összekeverem. Ezután a csuszára öntöm a zsír nagy részét amiben a szalonna sült, majd összekeverem és a túróhoz adom és jól átkeverem. A tepsibe öntöm a maradék zsírt, majd a maradék bacont lefektetem a tepsi aljára erre szedem a túrós csuszát, majd a tetejére helyezem a sült bacont, és megszórom petrezselyemmel. Jó étvágyat. :) Isteni fincsi, úgyhogy készítsétek bátran :) Köszönet az alapreceptért a Gasztroangyal műsornak.

0 Tovább

A világ legegyszerűbb tonhalsalátája

Recept egy személyre:
1 doboz olívás tonhal 
10 dkg zöldségkeverék (mexikói, francia, stb.)
2 - 3 db koktélparadicsom
5 dkg reszelt mozzarella 
1 - 2 db főtt tojás
dióolaj
aprított dió (ízlés szerint)
fekete bors

fél citrom leve
A paradicsomokat félbe vágom, a főt tojást négy részre vágom, a megfőtt zöldségkeverékkel, a tonhallal és a reszelt sajttal összekeverem. Dióolajat és a fél citrom levét összekeverem sóval és a fekete borssal, ez lesz a saláta öntete, majd a rusztikusan megtört dióval megszóróm. Jó étvágyat. 

0 Tovább

Olaszos csirkemell 15 perc alatt

A recept 4 személyre:
50 dkg csirkemell
5 - 6 kk paradicsompüré
fekete bors
őrölt kömény
bazsalikom
majoránna
rozmaring

zsír, vagy olíva olaj
A csirkemellet kockázom, majd zsíron, vagy olívaolajon fehérre pirítom, ezután fűszerezem, majd rákanalazom a paradicsompürét és kb. 15 percig párolom. Gyors ebéd főzelékre, vagy krumplipürével. Több paradicsompüré hozzáadásával növelhetjük a szósz mennyiségét, és tésztával, vagy rizzsel kínálhatjuk.
Olaszos csirkemell 15 perc alatt
50 dkg csirkemell
5 - 6 kk paradicsompüré
fekete bors
őrölt kömény
bazsalikom
majoránna
rozmaring
só
zsír, vagy olíva olaj
A csirkemellet kockázom, majd zsíron, vagy olívaolajon fehérre pirítom, ezután fűszerezem, majd rákanalazom a paradicsompürét és kb. 15 percig párolom. Gyors ebéd főzelékre, vagy krumplipürével. Több paradicsompüré hozzáadásával növelhetjük a szósz mennyiségét, és tésztával, vagy rizzsel kínálhatjuk.
0 Tovább

Aki szereti a magyar gasztronómiát csatlakozzon :)

https://www.facebook.com/groups/377571375756832/?fref=ts

0 Tovább

Sajttal és sonkával töltött csirkemell bundázott zöldségekkel

Tudom alaprecept, de nekem rég ízlett ennyire valami, hiszen Halban Pácolt Emberné készítette, aki nekem a jobbik felem és csók anyu :)

Recept 4 - 6 személyre:

1 kg csirkemell

20 dkg sajt

20 dkg sonka

50 dkg burgonya

3 - 4 fej vörös vagy lilahagyma

3 - 4 db sárgarépa

Delikát ételízesítő 

fekete bors

fehér bors

rozmaring

zsemlemorzsa

liszt

2 - 3 tojás

fogpiszkáló (a hús átszúrásához)

A csirkemellet két szeletre vágom, majd kiklopfolom, ételízesítővel jól beszóróm, majd pihentettem. Eközben a zöldségeket megtisztítom, a hagymát nagyobb darabokra vágom, a krumplit felszeletelem, a répát kisebb szeletekre vágom, ha vékony elég félbe venni. A répát 5 - 10 percig főzőm sós vízben, a többi zöldséget befűszerezem Delikáttal. A húst befűszerezem, majd belerakok egy vékony szelet sonkát, és egy szelet sajtot, majd feltekerem, fogpiszkálóval átszúrom, hogy ne essen szét. Később ezt eltávolítom. A húst és a zöldségeket panírozom, és bő olajban (olajsütőben) kisütöm. Figyeljünk, mert a hús vastag, ezért több időre van szüksége, ezért fokozatosan, alacsonyabb hőfokon süssük. Jó étvágyat. Majonézzel tálaljuk, és sütés közben figyeljük, mert nagyon gyorsan fogy :)

0 Tovább

Halban Pácolt Ember

blogavatar

Kedves és nyilván bizakodó olvasóm. Két dologhoz nem értettem soha a konyhában, a halhoz és a borhoz. Gondoltam egyet, és arra jutottam, hogy a saját kezembe veszem a sorsom irányítását és belépek egy csodálatos univerzum kapuján, hátrahagyva a húsok világát, és felfedezem a halakét.

Utolsó kommentek